Am inceput in Martie 2009. O munca titanica. Fabricutza, al carei specific este in mare parte artizanal, e gata. Ne-am imprietenit cu lemnul si iata ce a iesit. Am fost intrebati de multe ori daca am cercetat piata pentru a incepe o astfel de investitie. Raspunsul , desi a starnit diferite grimase a fost clar: NU! Indiferent ce vor spune profesionistii in marketing, nu conteaza. Evident sa investesti in productie de nisa, in Romania de azi, e o nebunie.

AVEM UN SINGUR DRUM: CREDEM IN PRINCIPIUL LUCRULUI BINE FACUT si facem asta pentru ca VREM.

Vom construi instrumente speciale cu incredere in sensibilitatea muzicienilor romani si in talentul lor de a opta pentru un instrument sau altul. Ar mai fi o chestiune. Ca muzician, nu ti-ar placea sa canti pe un instrument bun facut in tara ta si care , la aceeasi calitate sa coste mai putin decat un instrument de serie facut de roboti? Si unic, pe deasupra, pentru ca ai optiunea de a-l personaliza cum “doreste muschii tai”.
Muzica e o binecuvantare pe care cineva ne-a dat-o(aici aveti optiunea de a alege intre mai multi extraterestri, Dumnezeu sau unul dintre ceilalti) sau ne-am creat-o noi oamenii din nevoia de alinare sufleteasca , spirituala sau chiar fizica (vezi cantecul pentru adormirea noului nascut). Ceea ce e dulce, diafan in ea a fost legat de o divinitate iar ceea ce e ritmic, energic si chiar violent de “cealalta” .
In realitate totul depinde de noi, oamenii, de varsta, sensibilitatea, caracterul si cultura fiecaruia dintre noi. Tineretea vrea rock, maturitatea , romantism iar varsta a doua romante despre iubiri pierdute dintr-un motiv sau altul. Diversitatatea e ok, daca nu tinem seama de influenta oranduirilor sociale care impuse de alte atribute, tot umane, ca persuasiunea, puterea abuziva, de cele mai multe ori au franat evolutia. (vezi Evul Mediu prin marele genocid numit Inchizitia Spaniola , Comunismul sau OCC-ul - oranduirea carmaciului curent)
In permanenta lor cautare a perfectiunii oamenii au creat. Creatia, la randul ei, le-a dezvoltat creierul, generatiile urmatoare avand viziuni din ce in ce mai ample si uite asa au aparut becul, antibioticele, calculatorul. Odata cu omul au evoluat si caracteristicile lui, sensibilitatea, perseverenta , gustul pentru frumos sau urat, etc.,iar odata cu tehnologia , au aparut si instrumentele moderne care in mana unor cautatori talentati si permanent nemultumiti au avansat continuu in directii noi impunand stiluri , personalizand forme si aducand fericire si multumire spirituala celor mai sensibili dintre oameni care, la randul lor, au cumparat casete, cd-uri si dvd-uri. Asa a aparut industria muzicala. Aici, ne consideram si noi inclusi , ca activitate, afacere, mod de a gandi si a ne consuma viata primita ca premiu pentru binele facut de catre parintii nostrii.
Numele meu este Cristian Sandu (scenic-Electroputere). Am strans o gramada de ani, fara sa vreau, nu dintr-o avaritie specific politicieneasca, ci din urarile de anul nou. Timpul (experienta de o viata) mi-a creat o viziune despre ce este azi Romania si o parere despre ce-ar mai trebui facut pentru ca fiinta noastra nationala sa supravietuiasca stresului impus de oameni fara calitati , vremurilor asa zise moderne. Am un singur sfat pentru voi toti: CUMPARATI-VA O CHITARA!
Ea, prin performanta sau nu, electrica sau acustica va va schimba viata intr-un mod in care nu va puteti imagina. Va va aduce bucurie, calm, seninatate, putere de concentrare, chef de viata si cate o prietena din cand in cand (pentru cei interesati).

Bine ati venit!

1978 - 1980 - Chitarist formatia ELTH04
1980 - 1981 - Instrumentist Fanfara Militara si Formatia de Muzica Usoara
1980 - 1981 - Chitarist formatia Onix (formatie alcatuita din elevi ai Scolii Militare de Muzica)
1982 - 1988 - Chitarist formatia Timpuri Noi
1988 - 1990 - Chitarist formatia Kripton
1991 - Chitarist formatia Timpuri Noi
1991 - Regizor evenimente artistice Cipru si Turcia
1992 - 1996 - Regizor evenimente artistice Romania
1996 - Regizor evenimente artistice Italia
1997 - Realizator proiect muzical Monte Cristo - album "Relax!"
2004 - 2005 - Director Artistic Centrul Cultural Mihai Eminescu
2003 - 2006 - realizator proiect muzical Solaria - album "Simtul iubirii"
2001 - 2005 - key-board man formatia Partizan
2007 - Director Artistic Fundatia Romaneasca pentru Arta si Informatie
1998 - 2007 - Director compartiment creatie Studio Muzical Tracktor - realizare opera muzicala "Muc cel Mic"; realizare proiect muzical pentru copii "Fata de pe Marte" pentru ProTV
2007 - maine - LET THERE BE CRIMAN

Cristi Sandu Fondator, Criman-omul

Incantata de cunostiinta!

Expozitii personale si colective de grafica in România, Ungaria, Israel, Statele Unite ale Americii, Suedia. Membră a Asociaţiei Prietenii Artei din Naharyia, Israel; Membră a Asociaţiei Ilustratorilor din Israel; Expoziţie alături de artista Liliane Csuka din Franţa; Expoziţie de grafică- Clădiri ale Comunităţii Evreiesti, “Cădere în oglindă”, “Memoria pietrei”, "Artişti evrei contemporani”, "Artişti evrei din Bucureşti”, "Stele evreiesti", Eshet Hail, “O femeie de valoare”, "Dialog in oglinda"; Lucrare de grafică, caştigătoare a concursului organizat de Asociaţia ilustratorilor din Israel şi prezentare organizate la Centrul Beit Ariella din Tel Aviv, Israel; Expoziţie la Centrul Cultural al Republicii Ungare din Bucureşti.
Alte activităţi: Ilustraţie in revista culturala “Mult es Jovo”, Budapesta, Ungaria; Design afiş şi invitaţii piesa de teatru; Grafică pentru vol. “Muzeul Apei din Cluj”; Decoruri pentru spectacolele; Grafică, colaborare la revista “Interetnica”, Cluj; Cover pentru CD-uri; Scenografie spectacole dans sportiv; Colaborare cu revista Maximum din Israel; Grafică pentru site-ul Şcolii Pia Brătianu; Creaţie bijuterii unicat; Scenografia spectacolului de coregrafie KAIROS, premiat cu Premiul pentru cel mai bun spectacol coregrafic la Gala Absolvenţilor UNATC 2013; din 2011 alaturi de CRIMAN.
Domeniu muzical: Membră a cenaclului de muzică folk şi poezie “Reflexe”; membră a corului Liceului Nicolae Bălcescu din Cluj-Napoca; membră/solistă a Corului Talmud Tora; membră a Corului Comunităţii Evreieşti din Bucureşti; solistă a grupului vocal Gan Hashirim; membră a Corului Centrului Comunitar Evreiesc Bucureşti; solistă a Corului Yahad; membră a grupului vocal Yiddishe Mame; interpret vocal de muzică clasică.

Eli Salamon Artist plastic

Ce spun muzicienii?:

Docan Dragos

De ce sa alegi Criman?

Creativitate

Fiecare instrument muzical este parte din instrumentist, iar noi intelegem cel mai bine acest lucru. Arta este creata de artist! Spune-ne mai multe despre tine si instrumentul tau, suntem extrem de creativi cand incepe muzica.

Punctualitate

Intelegem programul incarcat de cantari, asa ca nu intarziem niciodata! Stabilim termenul lucrarii cat sa ai instrumentul gata pregatit, lustruit si incalzit pentru show-ul din weekend.